Складові
Тісто:
Борошно пшеничне - 255 гр.
Тепла вода - 185 гр. Дріжджі (сухі) - 10 гр
Сіль - 10 гр.
Начинка:
Томатна паста - 180 гр .;
Сир Моцарела - 80 гр .;
Сир Памезан - 20 гр .;
Печериці - 50 гр (2 середніх за розміром);
Шинка (сировялений окіст) - 50 гр .;
Артишоки (мариновані) - 50 гр .;
Помідори - 50 гр .;
Базилік - для прикраси.
Установки
Піч для піци на дровах PRO - 7 Vulcan
Рецепт піци в печі на дровах, в загальному - то нічим не відрізняється від рецептів піци для газової або електричної печі. Пропонуємо рецепт піци Капрічоза, який можна приготувати в печі для піци на дровах PRO - 7 Vulcan. Піца в такій печі випікається на поді з шамотної цегли. Це гарантує дуже швидке пропікання тесту і готовність всієї піци. Час приготування будь-якого рецепту піци в печі - не більше 4 хвилин. Піца закладається в піч при температурі 300 ° С. ВАЖЛИВО! У процесі випікання необхідно обертати піцу, створюючи умови для рівномірного запікання.
Порядок приготування піци:
На основі теплої води, солі, цукру і сухих дріжджів і 1/3 борошна замішується опара. Опара ставиться на 15-20 хвилин в тепле місце. Тісто вимішує з додаванням залишився обсягу борошна і розкочується товщиною до 5 мм. На підготовлену основу викладається томатний соус, сир Моцарела (цілком mini або скибочками), гриби, артишоки, шинка (тонкими слайсами), помідори і тертий сир Пармезан. Після випічки піца прикрашається базиліком (за бажанням).
Артишоки, досить рідкісне ласощі на просторах України. І якщо їх немає в арсеналі ваших продуктів, можете сміливо виключити їх з рецепта. Як експеременту мариновані артишоки можна замінити на маринований солодкий перець.
Звичайно класичної піци Капрічоза в цьому випадку не вийде, АЛЕ ароматна і смачна піца на дровах - ТАК!