Складові
Інгредієнти вказані на два великих або три середніх Кальцоне.
Тісто:
- відварна картопля (велика) - 1 шт .;
- картопляний відвар - 125 г (півсклянки);
- дріжджі (сухі) - 4 г (чайна ложка з гіркою);
- сіль - 4 г (пів чайної ложки);
- цукор - 5 г (чайна ложка без гірки);
- оливкова олія - 25 г (1,5 столових ложки);
- борошно пшеничне - 200 г.
Для змазування і розкочування:
- борошно - 50 г;
- яйце - 1 шт .;
- спеції - 5 г (за бажанням).
Начинка:
- куряча грудка (відварена, смажена, копчена) - 1 шт.;
- твердий сир - 70 г;
- сир моцарелла - 50 г;
- цибуля ріпчаста - 100 г (2-3 штуки невеликого розміру);
- помідори - 100 г (2 невеликі або один великий);
- зелена цибуля - 10 г;
- зелень за смаком (за бажанням) - 10 г;
- сіль, перець - за смаком.
Установки
Піч для піци на дровах Vulcan
Кальцоне - ця закрита варіація італійської піци. Рецепт Кальцоне перевірений часом і широко поширений в ресторанних закладах не тільки Італії, але і всього світу. Секрет успіху, як завжди проста - не складне тісто, величезний вибір начинок і хороша дров'яна піч.
На відміну від звичайної піци, Кальцоне має одну яскраво виражену особливість - закрита форма пирога дозволяє зберегти усередині аромат начинки, який відкривається поступово при розкритті тесту. Приготування в печі на дровах також додає особливого смаку й аромату цієї страви.
Складно визначити традиційний класичний рецепт Кальцоне, адже цей пиріг різноманітний, смачний і затребуваний в будь-яких його виконаннях!
Ми пропонуємо рецепт Кальцоне, який з незмінною якістю випікається в дров'яних печах ТМ Vulcan.
Закладка в піч здійснюється при температурі 300оС (тліюче вугілля).
ВАЖЛИВО пам'ятати про необхідність обертання пирога через 1-2 хвилини для рівномірного випікання!
Час випікання Кальцоне в печі на дровах від 4 до 5 хвилин.
Порядок приготування:
- Спочатку потрібно приготувати тісто: варену картоплю розім'яти в невеликій кількості картопляного відвару, додати відвар, дріжджі, цукор, сіль, оливкова олія, борошно. Замісити м'яке тісто і залишити його на одну годину для підняття. Тісто в роботі буде ліпковатим, тому руки можна змащувати маслом.
- Начинку приготувати так:
- нарізати невеликими шматочками куряче філе;
- обидва види сиру натерти на тертці;
- цибулю нарізати півкільцями товщиною 2-3 мм;
- помідори, в залежності від розміру, скибочками до 5 мм;
- дрібно нарубати зелень;
- всі інгредієнти змішати і приправити сіллю і перцем за смаком.
3. Тісто, пiсля підняття, ділится на 2-3 частини. Одна частина тiста розкочується на посипаній борошном поверхні до обраного розміру. Готова начинка викладається в центр однієї половини кола. Другою половиною тіста начинка накривається і защiпується.
4. Перед випіканням Кальцоне змащується збитим яйцем і посипається спеціями (за бажанням).
5. Готовність Кальцоне визначається за кольором тесту, воно повинно бути коричневим і рум'яним.
Цей рецепт Кальцоне поповнить ваше меню прекрасним і смачним блюдом, приготованому в печі на дровах!