Кальцоне в печі на дровах

Складові

Інгредієнти вказані на два великих або три середніх Кальцоне.

Тісто:

  • відварна картопля (велика) - 1 шт .;
  • картопляний відвар - 125 г (півсклянки);
  • дріжджі (сухі) - 4 г (чайна ложка з гіркою);
  • сіль - 4 г (пів чайної ложки);
  • цукор - 5 г (чайна ложка без гірки);
  • оливкова олія - ​​25 г (1,5 столових ложки);
  • борошно пшеничне - 200 г.


Для змазування і розкочування:

  • борошно - 50 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • спеції - 5 г (за бажанням).

Начинка:

  • куряча грудка (відварена, смажена, копчена) - 1 шт.;
  • твердий сир - 70 г;
  • сир моцарелла - 50 г;
  • цибуля ріпчаста - 100 г (2-3 штуки невеликого розміру);
  • помідори - 100 г (2 невеликі або один великий);
  • зелена цибуля - 10 г;
  • зелень за смаком (за бажанням) - 10 г;
  • сіль, перець - за смаком.

Установки

Піч для піци на дровах Vulcan

Кальцоне - ця закрита варіація італійської піци. Рецепт Кальцоне перевірений часом і широко поширений в ресторанних закладах не тільки Італії, але і всього світу. Секрет успіху, як завжди проста - не складне тісто, величезний вибір начинок і хороша дров'яна піч.

На відміну від звичайної піци, Кальцоне має одну яскраво виражену особливість - закрита форма пирога дозволяє зберегти усередині аромат начинки, який відкривається поступово при розкритті тесту. Приготування в печі на дровах також додає особливого смаку й аромату цієї страви.

Складно визначити традиційний класичний рецепт Кальцоне, адже цей пиріг різноманітний, смачний і затребуваний в будь-яких його виконаннях!

Ми пропонуємо рецепт Кальцоне, який з незмінною якістю випікається в дров'яних печах ТМ Vulcan.

Закладка в піч здійснюється при температурі 300оС (тліюче вугілля).

ВАЖЛИВО пам'ятати про необхідність обертання пирога через 1-2 хвилини для рівномірного випікання!

Час випікання Кальцоне в печі на дровах від 4 до 5 хвилин.

Порядок приготування:

  1. Спочатку потрібно приготувати тісто: варену картоплю розім'яти в невеликій кількості картопляного відвару, додати відвар, дріжджі, цукор, сіль, оливкова олія, борошно. Замісити м'яке тісто і залишити його на одну годину для підняття. Тісто в роботі буде ліпковатим, тому руки можна змащувати маслом.
  2. Начинку приготувати так:
  • нарізати невеликими шматочками куряче філе;
  • обидва види сиру натерти на тертці;
  • цибулю нарізати півкільцями товщиною 2-3 мм;
  • помідори, в залежності від розміру, скибочками до 5 мм;
  • дрібно нарубати зелень;
  • всі інгредієнти змішати і приправити сіллю і перцем за смаком.


3. Тісто, пiсля підняття, ділится на 2-3 частини. Одна частина тiста розкочується на посипаній борошном поверхні до обраного розміру. Готова начинка викладається в центр однієї половини кола. Другою половиною тіста начинка накривається і защiпується.

4. Перед випіканням Кальцоне змащується збитим яйцем і посипається спеціями (за бажанням).

5. Готовність Кальцоне визначається за кольором тесту, воно повинно бути коричневим і рум'яним.

Цей рецепт Кальцоне поповнить ваше меню прекрасним і смачним блюдом, приготованому в печі на дровах!