Можна нескінченно довго обговорювати секрет популярності такого простого блюда, як італійська піца, але навряд чи знайдеться один відповідь. Переможний хід піци по світу говорить про те, що в будь-якій країні, де починають готувати піцу, знаходяться і її постійні шанувальники. Рецепти піци змінюються, доповнюються і вдосконалюються. Нарівні з традиційною італійською піцою, в кожній країні створюються неординарні рецепти, які відображають національні смакові пристрасті: французька цибульна, датська з кониною, російська з рибою, індійська з імбиром, німецька з тунцем. Різноманітність вражає!


Але при всьому різноманітті рецептів і шанувальники піци, і пиццайоло єдині в одному: найкраща піца - це піца на дровах. Приготована в традиційній печі або її сучасному аналогу, піца на дровах, набуває особливого смаку і абсолютно фантастичний аромат. Будь-який, навіть самий простий рецепт піци, запеченої в дров'яної печі, буде кулінарним шедевром. І справа тут не тільки в історично сформованому пристрасть людства до їжі, приготовленої на відкритому вогні.


Традиційна піч на дровах, яку використовують для приготування піци, має під (підстава) з теплоємних матеріалів: природного каменю або шамотної цегли. Це необхідні умови для створення ідеальної для випічки піци температури - 400оС.При такому температурному режимі піца готуватися не більше 2-х хвилин. Тісто основи піци швидко пропікається завдяки розпеченому поду. Продукти, розміщені на тесті, особливо сир, завдяки спеку, відбитому від купола печі, розплавляється і запікається з рум'яною скоринкою.


Правила приготування піци на дровах

Випічка піци на дровах вимагає дотримання деяких правил, без яких блюдо може втратити свою привабливість.  

1. Створення рівномірної температури в печі. Після розпалу, в печі необхідно створити максимальну температуру (450-500оС), а дати їй час, щоб температура опустилася до 400оС. Така послідовність дій спрямована на створення рівномірного розподілу тепла по всьому об'єму печі.

2. Розміщення піци.

Підготовлена ​​піца викладається безпосередньо на під печі без застосування будь-яких додаткових піддонів.

3. Обертання піци.

У процесі приготування необхідно обертати піцу в печі, створюючи умови для рівномірного запікання.

4.Час запікання Необхідно пам'ятати, що піца на дровах випікається дуже швидко. Час приготування стандартної піци становить 60-90 секунд. Навіть зайві 30 секунд, які піца проводить в печі, призводить до втрати вологості та висушування.

Дотримуючись цих не хитра правила, ви створіть свою кращу піцу на дровах. Рецепти ми приготували!