Інструкція для гриль печі 3l Eco Vulcan

1.Технічні характеристики ГРИЛЬ ПЕЧІ 3L Eco VULCAN

Параметр Показник
Робочая температура, оС 200-300
Гриль-решітка, мм 450x580
Час розігріву до 250oС, хв 15-20
Продуктивність, кг/год до 30
Витрата вугілля на добу (деревне), кг  20-25
Витрата вугілля на добу (брикет), кг 8-10

КОНСТРУКТИВНІ ОСОБЛИВОСТІ

  • Іскрогасник з можливістю очищення;
  • Система вентиляції як через витяжний парасоль, так і до труби димоходу;
  • Турбіна для нагнітання повітря (скорочення часу розпалу);
  • Використання деревного вугілля і брикетів в якості палива;
  • Можливість копчення завдяки закритій конструкції;
  • Лита камера (у аналогів використовується зварна камера);
  • Топка виконана з чавуну товщиною 20 мм;
  • Контроль температури за допомогою термодатчика;
  • Корпус виконаний з високотехнологічної сталі;
  • Робоча температура до 300оС.

2. ОПИС

1. Отвір димоходу; 2. Топка; 3. Напрямні для решітки; 4. Колосникові грати; 5. Турбіна нагнітання повітря; 6.  Шафа; 7. Регульовані опори; 8. Регулятор тяги; 9. Ручка двері; 10. Термометр; 11. Двері топки; 12. Зольний ящик; 13. Ручка зольного ящика; 14. Ручка двері; 15. Двері шафи.

3. Інструкція про ВСТАНОВЛЕННЯ
Не ставте ніякі легко-займисті (горючі) матеріали менш ніж на 30 см від всіх сторін печі або зверху неї. Пам'ятайте, що всі відкриті поверхні печі ДУЖЕ гарячі!

ОТВОД ДИМУ
При установці печі всередині закритого приміщення необхідно встановити витяжну трубу відповідних розмірів.
Діаметр витяжної труби повинна забезпечувати перекриття вихідного отвору печі. Димохід повинен бути виконаний з нержавіючої сталі, не мати кутів і бути герметичним по всій своїй довжині. Не рекомендується горизонтальне розташування димоходу щоб уникнути формування і накопичення в ньому рідких і твердих відкладень і опадів, жирів.
Якщо загорівся димохід, вимкніть вентилятор подачі повітря і швидко згасити вогонь, закривши всі заслінки.
Використовуйте вогнегасник для усунення вогню ззовні печі.

УВАГА!!! Відносно застосування печей на твердому паливі необхідно вивчити діючі місцеві регулюючі норми і документи. У деяких місцях установки потрібна установка додаткових систем фільтрації диму (в т.ч. гідрофільтри) в залежності від варіанту установки.

СПОСІБ УСТАНОВКИ
Загальний димохід
Піч слід встановити разом з полум'ягасником і ковпаком. У цьому випадку усувається можливість появи іскор і / або полум'я. А також необхідно встановити додаткові іскраулавлівателі в витяжний парасоль, щоб при відкриванні печі вловити іскри, що вилітають.
Окремий димохід
В цьому випадку ми встановлюємо пламегаситель, без ковпака, приєднуючи безпосередньо до димоходу, що виходить за межі приміщення відповідно до будівельних норм.
Діаметр димоходу в місці з'єднання повинен бути 140 мм.
З'єднання між полум'ягасником і димоходом проводиться за рахунок воронки відповідного розміру так, щоб пламегаситель можна було б знімати для чищення та обслуговування. При такому способі монтажу також потрібно витяжний парасоль для видалення диму при відкриванні дверей в печі.

4. ІНСТРУКЦІЯ З ЕКСПЛУАТАЦІЇ
Вугільна піч «Vulcan» - це піч - гриль закритого типу (хоспер), керована системою «регульованої тяги»: знизу - при подачі повітря і зверху - на виході диму. Спереду піч обладнана зручною посиленою відкидними дверима. Всередині, в топці, горить вугілля, над яким розташовані решітки та противні для смаження.

ПЕРШИЙ РОЗЖИГ печі-ГРИЛЬ
Чи не завантажуючи харчових продуктів в камеру, прожарити обладнання протягом 60 хв. Повинні згоріти захисні мастила, що залишилися на металевих деталях.

ЗАВАНТАЖЕННЯ ВУГІЛЛЯ
Вийміть полку-решітку з камери гриля.
Викладіть вугілля на колосникові грати для вугілля. Вугілля швидше розгориться, якщо він насипаний «гіркою».
Кількість завантажується вугілля залежить від якості вугілля. Брикет і дубовий вугілля -2,5 кг - 3 кг. Простий вугілля 3 кг - 5 кг.

 


УВАГА!!! Категорично не рекомендується розпалювати Піч-гриль за допомогою рідини для розпалювання вугілля. Запах нафтохімії наповнить камеру і відобразитися на готовій страві.

ПIДПАЛЮВАННЯ ВУГІЛЛЯ
Відкрийте заслінку димоходу в вертикальне положення (на позначки 2) і золосборнік повинен бути відкритий на 3-5 см.


Закрийте двері і золосборнік, включите турбіну для нагнітання повітря на 3-5 хвилин в залежності від якості вугілля (безперервна робота турбіни не повинна перевищувати 5 хв, після закінчення даного часу турбіну нагнітання необхідно відключити не менше ніж 5 хвилин).

Відкриття-закриття контролюється візуально. Витягніть ящик для золи приблизно на 5 см. Підпаліть вугілля за допомогою сірника або запальнички в трьох місцях: у верхній частині гірки і по обидва боки внизу. Чи не засувається до кінця ящик для золи, залиште невелику щілину. Це покращує циркуляцію повітря і прискорює процес загоряння вугілля.
Для розпалювання вугілля в професійному мангалі можна використовувати таблетки сухого спирту. Горять вони майже безбарвним полум'ям і не мають запаху.

ТЕМПЕРАТУРА ЕКСПЛУАТАЦІЇ
Рекомендована робоча температура експлуатації всередині камери 200-250оС. При цій температурі продукт моментально запікається зовні і продовжує готуватися, всередині не втрачаючи дорогоцінного соків. Допустима максимальна температура в печі повинна не перевищувати 400 градусів. Якщо піч експлуатувати при температурі понад 400 градусів це може привести до технічних несправностей, за які компанія відповідальності і гарантії не несе.

 

ПЕРЕД ЗАВАНТАЖЕННЯМ ПРОДУКТІВ В КАМЕРУ
1. Засуньте ящик для золи до кінця, не залишаючи щілин. Це дозволить чіткіше регулювати тягу і температуру в камері.
2. Відкрийте дверцята камери в два етапи, 1й - відкрити на 10 см і випустити основний жар, 2й - повільно відкрити повністю і перевірте стан вугілля.
3. За допомогою кочерги розрівняйте вугілля і рівномірно розподіліть його по колосникових гратах.
4. Вставте полку-решітку в напрямні. Висота полки-грат над шаром вугілля залежить від виду продуктів, призначених до термообробки.
5. Для приготування м'яса решітку слід встановити в нижнє положення, над шаром вугілля. Для приготування риби і овочів - гриль грати потрібно підняти вище.
6. Закрийте заслінку димоходу. Для цього необхідно повернути важіль заслінки в горизонтальне положення. Переконайтеся в тому, що отвір піддувала теж закрито.
7. Закрийте дверцята камери і почекайте 5-10 хв., після чого відкрийте заслінку димоходу для випуску продуктів згоряння з камери гриля.
8. Відкрийте дверцята камери в 2 етапи і переконайтеся у відсутності полум'я.
9. Частково відкрийте заслінку димоходу. Гриль готовий до приготування їжі.

ПРИГОТУВАННЯ ЇЖІ
Протягом всього процесу приготування їжі заслінка димоходу повинна бути прочинені, а зольний ящик повинен бути закритий.
Якщо в процесі роботи (наприклад, при одночасному приготуванні великої кількості їжі) з щілини між дверцятами і корпусом гриля почне виходити дим, необхідно відкрити заслінку димоходу на велику величину - стільки, скільки буде необхідно для повної евакуації продуктів згоряння (диму).
Після закінчення процесу приготування їжі необхідно закрити заслінку димоходу.


ПІДВИЩЕННЯ ТЕМПЕРАТУРИ В ПЕЧІ
Якщо в процесі роботи виникла необхідність підняти температуру в печі, наприклад, зі 150оС до 200оС, відкрийте верхню і нижню заслінки на «повну потужність». Після досягнення заданої температури закрийте заслінки. Піч перейде в режим «очікування».


ЗАКІНЧЕННЯ РОБІТ
По закінченню робіт з приготування їжі в печі, поверніть заслінку димоходу в горизонтальне положення (на позначку 0) і щільно закрийте золосборнік.