Інструкція для гриль печей 2l, 4M, 4L, 5L Vulcan

ВИБІР МОДЕЛІ ПЕЧІ VULCAN

Як вибрати модель печі Vulcan, найбільш відповідає Вашим потребам? Перш за все необхідно визначитися з розмірами печі. Існує основних 4 варіанти розмірів:

Модель  Вироблення (посадка) Зовнішні розміри, мм Розміри гриль-решітки, мм
2L 50-80 640х640х1960  510х520
4M 100-150 940x680x1400 760х510
4L 100-150 940x680x1960 760х510
5L  150-200 940x940x1960  760х750

Модель 2L відмінно підходить для кафе, барів, невеликих ресторанів або великих, де «Josper-меню» не основне. Чи впорається з посадкою до 100 чоловік.

Розміри моделей 4М, 4L підходять для будь-яких типів ресторанів. Також ці моделі вважаються оптимальними для досягнення правильного спека, тобто оптимальне співвідношення кількості первісної закладки вугілля (8-10 кг) для дотримання стабільної температури в 300-400 ° С.

Ці моделі розраховані на посадку від 100 до 150 чоловік. Особливістю моделі 4М є відсутність тумби-підставки і зольного ящика. Будьте уважні при виборі цієї моделі! Вона актуальна для монтажу в готовий мангального комплекс або ж як економ варіант для вуличної торгівлі.

Модель 5L рекомендується для обслуговування банкетів і підприємств громадського харчування, завдяки збільшенню глибини решітки апарат впорається з посадкою в 200 чоловік.

КОНСТРУКТИВ ПЕЧІ

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Модель  2L 4M 4L 5L
Час розпалювання (в середньому), хв 30 35 40 50
Виробляє продукту, кг/год 60 90 90 110
Витрата вугілля в день за 8 год 6-8 8-10 8-10 12-14
Робочая температура, °С 250-400 250-400 250-400 250-400
Еквівалентна потужність, квт 3 4 4,5 6
Розмір гриль-решітки, мм 510х520  760х510  760х510  760х750
Потужність витяжки, м3 2000 2500 2500 3000
Максимальний потік диму, г/с 7 10 10,5 14

Матеріали, використовувані в процесі виробництва печей Vulcan: котельна сталь європейської якості, нержавіюча сталь AISI 304 і 310 марки, чавун жаростійкий. У теплоізоляції використовується керамічний базальтовий утеплювач, що витримує до 1000 ° С.

ВАЖЛИВО! Ні азбест, ні горючі матеріали або кадмій не використовують у виробництві печей ТМ Vulcan.

МОДЕЛЬНИЙ РЯД ПЕЧЕЙ VULCAN

АКСЕСУАРИ

ПОЛКА ДЛЯ «ВІДПОЧИНКУ» продукту

Ідеально підходить для підтримки температури готової страви або для відпочинку м'яса перед подачею. Також використовується для сушки, в'ялення, дозрівання по різним рецептурам

IСКРОГАСНИК

Дозволяє уникнути попадання іскор і полум'я в вентиляційні труби. Рекомендується заміна кожні 24 місяці експлуатації. При прогорании стає небезпечним і може спричинити потрапляння іскор у вентиляцію.

КОЛПАК

з нержавіючої сталі.

Знижує температуру вихідних газів і забезпечує його плавне надходження в витяжку без будь-яких завихрень і повернень.

РАМКА ДЛЯ ВУГІЛЛЯ (для моделей 4L, 5L) Ця функція дозволяє обмежити площу, призначену для розпалювання вугілля, особливо в дні з меншою робочою навантаженням.

КОЛОСНИКИ

Виготовлені з жароміцного чавуну, витримую до 800 ° С, служать підставою, на якому розпалюють вугілля. При роботі на високих температурах (вище 500 ° С), можуть деформуватися і підлягають заміні (не є гарантійним випадком).

 

 

ПОРАДИ ЗІ ВСТАНОВЛЕННЯ ГРИЛЬ - ПЕЧІ

Щоб встановити грубку-гриль під витяжною парасолькою, необхідно враховувати важливі фактори:

1. Можливості установки печі-гриль.

2. Розміри і конструкція витяжного накриття.

3. Діаметр витяжної каналу і потужність витяжки.

 

1. Якщо ви плануєте встановлювати піч Vulcan на традиційній кухні (в наявну вентиляцію), то вам100% необхідний Гідрофільтри. При підборі гідрофільтрах варто особливу увагу приділити потужності «равлики» і можливістю регулювання її оборотів. Так як іскрогасник, встановлений на печі-гриль, не усуває іскри, що вилітають при відкриванні дверей з печі-гриль. При можливості запуску через окрему витяжку досить встановити правильний парасольку з іскрогасником.

При цьому ковпак і іскрогасник на самій печі також обов'язковий до установки. Тим самим вдасться усунути як іскри з димаря, так і при відкритих дверях. Також рекомендовано парасольку закритого типу з фальш-панелями. Подібного роду парасольку кріпиться безпосередньо на саму піч і завдяки боковим фальш-панелей можна контролювати потік диму, перешкоджаю його «витоку» з-під парасольки в зал.

Існує й інший варіант установки печі:

В цьому випадку димар печі-гриль на пряму підключається до каналу з безпосередній-ним виходом назовні (прямоток). Але необхід-ність парасольки з іскрогасі-телем при цьому залишається також обов'язкове. І якщо зонт приєднаний до загальної витяжку кухні, то також необхідний Гідрофільтри.

УВАГА!!! Грунтуючись на статистиці загорянь на харчоблоках до встановлених печами загоряння відбуваються в результаті неправильної установки і експлуатації обладнання. У 70% випадків загоряння відбувалося через попадання іскри при відкритих дверях в забруднену жиром вентиляцію через витяжний парасоль.

2. Що стосується конструкції парасольки, ідеальним рішенням є установка фільтрів парасольки попереду, а не позаду як в стандартних кухонних парасольках. Також зверніть увагу на варіант установки витяжного накриття з подачею повітря (повітряною завісою), щоб компенсувати вихід повітря з кухні і не дати диму потрапити на кухню і в зал. Рекомендуємо особливо для відкритих кухонь.

УВАГА!!! Всі моменти установки печей-гриль повинні затверджуватися і узгоджуватися з місцевими службами по пожежної безпеки, згідно з існуючими нормативами правилами для даного класу печей.

3. Для всіх моделей МІНІМАЛЬНИЙ діаметр каналу повинен складати 300 мм. 

Модель  2L 4L 5L
Потужність еквівалентна кВт 3 4 4 6
Макс. потік диму, г/с 7 10 10,5 14
Темп.воздуха на виході, ° С 155 155 155 155
Рекомендована тяга, Ра 12 12 12 12
Продуктивність,% 76 76 76 76
Потужність витяжки, м3 / год 2000 2500 2500 3000

РОЗЖИГ І ЕКСПЛУАТАЦІЯ ПЕЧІ VULCAN

Для правильного розпалювання печі і її оптимальної підготовки до роботи дотримуйтесь вказівок, даними в кожному відповідному розділі:

  • Завантаження вугілля розпал печі
  • Робочий режим
  • Закінчення роботи

1) ЗАВАНТАЖЕННЯ ВУГІЛЛЯ

Перш за все витягніть гриль-решітки з печі. Для досягнення оптимальної продуктивності і приготування продукту з традиційним запахом диму використовуйте вугілля, що виготовляється з твердих порід деревини (білий або червоний квебрахо) в великих шматках, або, якщо це неможливо, деревне вугілля з аналогічних порід деревини.

Викладіть деревне вугілля пірамідкою в центрі печі (див. Малюнок справа), залишаючи смугу приблизно в 15 см уздовж задньої стінки вільної від вугілля. Для розташування вугілля використовуйте кочергу. Кількість вугілля в залежності від моделі та з урахуванням використання печі для попередньої теплової підготовки продуктів (від 6 до 9 годин):

Модель печі Количество угля
2L 8 кг
4L 10 кг
5L
14 кг

 

2) РОЗЖИГ ПЕЧІ

Пам'ятайте про те, що під час розпалу вугілля гриль-решітки повинні бути видалені (рисунок ліворуч). 

На верхньому малюнку праворуч показано розташування трьох таблеток для розпалювання вугілля: одна - в центрі і дві-по краях. Для розпалювання використовуйте таблетки сухого спирту. Ніколи не використовуйте легкозаймисті рідини! Це дуже небезпечно! Закрийте дверцята і дайте вугіллю прогрітися. Через 30-40 хвилин вугілля повинен вже рівномірно прогрітися, загостритися і досягти того стану, коли відсутні язики полум'я. У цей момент необхідно, використовуючи кочергу, розрівняти вугілля по всій внутрішній ширині печі як показано на малюнку зліва.

Далі необхідно закрити нижню тягу, як показано на малюнку зліва.

Через 10 хвилин встановіть заслінку димоходу в положенні 3, як показано на верхньому малюнку праворуч. Після виконання цих двох останніх дій піч готова до роботи.

3) РОБОЧИЙ РЕЖИМ

Як було сказано вище, в даний момент піч вже готова для приготування в ній харчових продуктів. Ми настійно рекомендуємо використовувати в роботі дві решітки. В цьому випадку, по-перше, робоча поверхня для приготування їжі в два рази більше, і, по-друге, використовуючи дві різні висоти, ви можете краще контролювати температуру всередині печі. Змінюючи положення заслінки верхньої тяги, ви можете перешкоджати виходу диму з печі, тим самим дозволяючи в цей момент, коли необхідно, продукту всередині печі просочитися димком. Проте, в робочому режимі положення заслінки на розподілі 3 є оптимальним для приготування продуктів.

4) ЗАКІНЧЕННЯ РОБОТИ Коли ви остаточно закінчили приготування їжі в печі, просто повністю закрийте заслінку димоходу (нижня заслінка вже була закрита під час робочого режиму). Отже, все готово для того, щоб ви могли покинути ваше робоче місце - кухню. Закриття обох тяг є третім дією в налаштуванні печі, яке ви виконуєте протягом усього дня. В даний момент, оскільки відсутній приплив повітря, деревне вугілля знаходиться в «сплячому» стані, тобто активовано. Щоб активувати піч знову, необхідно додати вугілля і відкрити обидві тяги. При відновленні доступу повітря "сплячий" вугілля реактивується знову.

Якщо в печі не жар, необхідно почати процес підготовки печі до роботи заново, починаючи з пункту 1 цієї настанови. Інформацію про трьох режимах настройки печі можна коротко представити у вигляді такої таблиці:

Режим Верхня заслонка Нижня заслонка Коментар
Розпал Відкрити Відкрити Перші 30-40 хвилин роботи
Робочий режим Розподіл 3 Закрити В процесі роботи
Закінчення роботи Закрити Закрити Коли піч використовується

 

5) ЩОДЕННА ЧИСТКА

Чистка: Здійснювати чистку завжди вранці, коли піч негарячій! Дуже важливо тримати в чистоті раму дверець по периметру, її внутрішню панель і внутрішню раму печі. Це потрібно для того, щоб дверцята добре закривалася протягом дня. Грати для гриля необхідно періодично чистити металевою щіткою під час готування. Ніколи не використовуйте воду для очищення пламегасителя. Просто зніміть і потрясіть його, щоб очистити від сажі та пилу, накопичилися всередині. Золу необхідно очищати і збирати в зольний ящик кожні 3-4 дні. Для цього зніміть решітки для гриля і колосники, а потім струсіть золу в отвір нижньої тяги.

Потім необхідно промити лоток для жиру і ковпак з нержавіючої сталі в посудомийній машині.

УВАГА!!! Ми настійно рекомендуємо ретельно вивчити наші інструкції. Кінцевий користувач несе повну відповідальність за все, що стосується системи вентиляції та змісту в чистоті, а також регулярного чищення парасольки, фільтрів і інших деталей, де можливо скупчення жиру.