Інструкція аргентинського гриля

ПЕРЕД ВИКОРИСТАННЯМ МАНГАЛУ
- уважно прочитайте цей посібник;
- уважно виконуйте всі інструкції відповідно до типу придбаного мангала;
- використовуйте мангал тільки за призначенням -  для приготування м'яса і харчових продуктів;

- для запобігання отримання опіків завжди використовуйте рукавички;
- Чи не ремонтуйте або не змінюйте запобіжні пристрої;
- перед кожним використанням, будь ласка, переконайтеся в тому, що всередині піддонів для вугілля відсутні сторонні предмети.


ВІДМІННІ ОСОБЛИВОСТІ:
- Підняття і опускання жарочной решітки проводиться за допомогою штурвала.
- Мангал викладений вогнетривкою шамотною цеглою.
- Решітка для смаження зроблена V - образних куточків для збору жиру. Жир стікає в спеціальну ємність на решітці.

 

ВИКОРИСТАННЯ І ОПИС ПРИСТРОЮ
Мангал Vulcan призначений для приготування м'яса, риби, сиру і овочів виключно з використанням дров і деревного вугілля.
НЕ використовуйте ІНШІ ТИПИ ПАЛИВА ТА / АБО ІНШІ МАТЕРІАЛИ НЕВІДОМОГО ПОХОДЖЕННЯ.
Для розпалювання вугілля (дров) використовуйте екологічні тверді легкозаймистi матерiали, такі як сухий спирт або тонкі лучинки з сухої деревини.
ВИКОРИСТОВУВАТИ ХIМIЧНI  РIДИНИ, ЗОКРЕМА БЕНЗИН суворо забороняється.


Не готуйте харчовий продукт над відкритим полум'ям, щоб уникнути обвуглювання і освіти токсинів, шкідливих для людини. Перед початком приготування продуктів, почекайте, поки дрова і вугілля не перетворяться в тліючі жарини.

У таблиці нижче вказано приблизний час приготування в залежності від типу продукту:

 

Тип продукту Кількість

Напівсирий

Середньо просмажений

Добре

просмажений

Антрекот

3x750 гр.

6 хвилин

8 хвилин

12 хвилин

Філе

6x175 гр.

3 хвилин

4 хвилин

6 хвилин

Вирізка

3x250 гр.

3 хвилин

4 хвилин

6 хвилин

Свиняча відбивна

1,5 кг

 

 

15 хвилин

Сосиска

1,5 кг

 

 

10 хвилин

Бараняча відбивна

1,5 кг

 

3 хвилин

5 хвилин

Куряча грудинка

1 кг

 

 

12 хвилин

Курячі крильця

18 штук

 

 

15 хвилин

Курячі стегенця

15 штук

 

 

15 хвилин

Креветки

1 кг

 

 

6 хвилин

Кальмар

1,5 кг

 

 

4 хвилин

Меч-рыба

6x175 гр.

 

 

6 хвилин

 

ОСНОВНІ ЕЛЕМЕНТИ КОНСТРУКЦІЇ МАНГАЛУ

 

ВКЛЮЧЕННЯ
ВАЖЛИВО
Приміщення, в якому буде встановлено гриль на вугіллі, має обладнуватися хорошою вентиляцією (природною або штучною), щоб забезпечити вихідну вентиляційну струмінь величиною близько 90/95% куб. м відносно віддаленого повітря з примусовим всмоктуванням. Це дозволить уникнути внутрішнього падіння тиску, яке може виникнути через повернення диму в приміщення.
Розмістіть гриль в узгоджене місце і переконайтеся в тому, що:
- опорна поверхня може витримати вагу пристрою;
- стать є горизонтальним, плоским, зручним для чистки і не пальним.
Підключіть пристрій до воздуховоду з витяжкою диму і примусовим всмоктуванням, який повинен мати перетин, потужність і тиск витяжки диму, обчислені і реалізовані спеціалізованими організаціями, відповідно до характеристиками пристрою і приміщенням, в якому воно встановлено.
Переконайтеся в тому, що пристрій правильно підключено до воздуховоду і при першому включенні перевірте, що повітропровід герметичний, тобто не пропускає дим.
Для варіанту з встановленої підсвічуванням або з іскрогасником:
Вставте вилку електроживлення пристрою в електричну розетку приміщення, щоб подати напругу живлення на лампочки, розташовані всередині витяжного накриття. Включення лампочок всередині витяжного накриття, з міркувань безпеки, не керується вимикачем, розташованим на пристрої. Тому, рекомендується включати вилку електроживлення пристрою в розетку, керовану вимикачем, в легкодоступному та зручному місці для персоналу / повара, який використовує гриль на вугіллі.
Електрична мережа приміщення повинна мати спеціальний контур заземлення.

РОБОЧИЙ ПРОСТІР
Доступне простір перед пристроєм має становити близько 100 см в глибину.
Завжди користуйтеся мангалом спереду. Не забудьте надіти кухонні рукавички, виготовлені з незаймистого матеріалу.

РОБОТА ПРИСТРОЮ
Перед включенням мангала переконайтеся, що повітряні клапани, розташовані на витяжному ковпаку, відкриті для вентиляції. Помістіть вугілля в жаровню або стартер і підпаліть їх за допомогою екологічного легковозгораемие кошти. Налаштуйте отвори відповідно до необхідної продувкою для тліючих вугілля. Коли вуглинки тліють, розподіліть їх по поддонам, використовуючи маленьку лопатку, і потім встановіть решітку для смаження на мангал.

Для моделей без жаровні підпаліть вугілля прямо на піддонах і коли вуглинки почнуть тліти, встановіть решітку для приготування на мангал.

Помістіть продукт, який хочете приготувати (м'ясо, рибу, сир і овочі), на решітки для приготування. Щоб помістити продукти на решітки, перевірити ступінь готовності, перевернути їх і зняти їх, рекомендується використовувати вилки, щипці і лопатки з довгою ручкою. Під час приготування відрегулюйте висоту піддонів для вугілля за допомогою важелів під робочою поверхнею. Можна переміщати тліюче вугілля ближче або далі від продуктів для збільшення або зменшення теплового випромінювання.
Після закінчення приготування вийміть продукт.

ВАЖЛИВО
Під час приготування надягайте кухонні рукавички, виготовлені з незаймистого матеріалу: рукавички необхідні для захисту від тепла і переміщення решітки для приготування без ризику отримання опіків.

НЕПРАВИЛЬНЕ ВИКОРИСТАННЯ

НЕ використовуйте ІНШІ ТИПИ ПАЛИВА, відмінні від дров і вугілля, і / або інші матеріали НЕВІДОМОГО ПОХОДЖЕННЯ.
Для розпалювання вугілля не використовуйте легкозаймисті рідини, такі як спирт, бензин і інші. Тримайте легкозаймисті рідини або інші горючі матеріали далеко від мангала. Ніколи не кладіть легкозаймисті предмети в мангал, оскільки це може привести до виникнення пожежі при включенні пристрою.


БЕЗПЕКА ДІТЕЙ
Ніколи не залишайте дітей без нагляду, коли мангал працює і уникайте, щоб діти підходили близько до пристрою без нагляду відповідальної особи.

БЕЗПЕКА ПРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ

- Люди (включаючи дітей), які за своїм фізичним, сенсорному або інтелектуальному станом, або без досвіду або нестачі знань, не здатні безпечно використовувати пристрій, не повинні використовувати пристрій без нагляду або нагляду відповідальної особи.

- Даний мангал на вугіллі повинен використовуватися тільки для приготування і обсмажування продуктів.

- Сполучні кабелі не повинні стикатися або залишатися заблокованими в гарячому мангалі.

- Попередження: Небезпека опіку! При роботі мангала внутрішні і зовнішні поверхні сильно нагріваються.

 

Відключення ПРИСТРОЮ

Після використання видаліть вугілля з піддону і помістіть його в теплоізольований контейнер для охолодження. Цей контейнер не поставляється разом з мангалом на вугіллі. Перед вимиканням витяжного вентилятора переконайтеся, що в піддоні не залишилися залишки згорілого вугілля.

 

ЧИЩЕННЯ ПРИСТРОЮ І ВИДАЛЕННЯ ЗОЛИ І ПРОДУКТІВ ГОРІННЯ

Чистіть мангал тільки, коли він вимкнений і повністю охолов. Перед чищенням переконайтеся, що пристрій відключено від мережі електроживлення.

Видаліть золу з ящиків, розташованих спереду гриля. Зберіть золу в спеціальний контейнер і викидайте.

Чищення апарата повинна виконуватися відповідними миючими засобами, призначеними для чищення поверхонь з нержавіючої сталі і полірованих поверхонь. Можна використовувати спеціальним миючим засобом для печей.

Не використовуйте абразивні та / або корозійні засоби. Акуратно протріть компоненти пристрою, використовуючи м'яку тканину.

Компоненти з нержавіючої сталі необхідно прополоскати в гарячій воді і витерти насухо м'якою тканиною.

 

ТАБЛИЦЯ ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ

Правильне регламентне технічне обслуговування мангала гарантує тривалий термін служби в відмінному робочому стані. Тому рекомендується проводити техобслуговування відповідно до процедур, зазначених в таблиці нижче.

 

ПРОЦЕДУРА ТЕХОБСЛУГОВУВАННЯ

ПЕРІОДИЧНІСТЬ

Чистка піддону для вугілля

Після кожного циклу приготування

Чистка решіток для приготування

Після кожного циклу приготування

Чистка зони приготування

Після кожного циклу приготування

Спорожнення ємності для жиру

Після кожного циклу приготування

Загальна чистка мангала

Мінімум раз на тиждень

Чистка вентиляційної камери

Мінімум раз на тиждень

 
 
Зазначені інтервали часу є приблизними і відносяться до звичайного використання мангала: періодичність чищення також залежить від часу щоденного використання пристрою.


ГАРАНТІЯ
Всі печі - мангали і відкриті мангали виготовлені з високоякісних матеріалів, сертифікованих відповідно до діючих стандартів. Звичайний знос компонентів - це природний процес, оскільки даний виріб піддається впливу високих температур, наприклад, поруч із самими гарячими компонентами може відшаровуватися фарба. Такий нормальний знос не покривається гарантією Vulcan
Всі компоненти, що мають прямий контакт з тліючим вуглинами, схильні до природного зносу, як було зазначено раніше.
Гарантія Vulcan поширюється на ремонт, несправності гриля або його компонентів при ПРАВИЛЬНОМУ ВИКОРИСТАННЯ.
Несправності, що виникають із-за НЕПРАВИЛЬНОГО ВИКОРИСТАННЯ, наприклад, при використанні палива, відмінного від вугілля, які можуть привести до механічних деформацій і / або появи тріщин в зварних точках, які не покриваються справжньою гарантією.
При нормальному НАЛЕЖНОМУ використанні печі, Vulcan надає гарантію на період 24 (двадцять чотири) місяці від дати надання рахунку-фактури.
Внутрішні електричні лампочки, патрон лампочки і електричні кабелі є компонентами, на які НЕ поширюється ця гарантія.
Гарантія поширюється тільки на вартість матеріалів для ремонту або заміни. Будь-які трудовитрати, транспортні витрати або інші послуги будуть оплачуватися користувачем.

ТЕРМІНИ І УМОВИ

a) Гарантія.
Vulcan гарантує, що мангал на вугіллі вільний від дефектів в матеріалах, виробничих дефектів або поганої якості виготовлення, зазначених в цій інструкції, на період 24 (двадцять чотири) місяці. Гарантія включає, на вищевказаний період продам або заміну несправних і / або пошкоджених частин при правильному використанні, безпосередньо на заводі Vulcan як було зазначено на попередніх сторінках. У разі усунення несправності по гарантії на місці установки пристрою, клієнт повинен буде оплатити витрати тільки за проїзд і трудовитрати.

b) Виняток.
Компоненти, які зазвичай схильні до зносу, як згадувалося раніше, частини, які можуть бути поламані внаслідок пошкоджень, які не пов'язані з виробничими дефектами системи або її компонентів, які не покриваються справжньою гарантією.
Транспортні пошкодження, неправильне під'єднання до електроживлення установок, неправильна установка (якщо вона виконана не нашим персоналом), недбалість або безтурботність
при використанні, втручання в роботу неавторизованого персоналу, вандалізм, незалежні від нас обставини, такі як стихійні лиха, страйки, повстання, військові дії не покриваються справжньою гарантією.

ВИКЛЮЧЕННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
Дотримання правил техніки безпеки і процедур по установці, використання і технічне обслуговування системи відповідно до інструкцій виробника є обов'язком користувача. Тому Vulcan відкидає будь-яку відповідальність за прямі або непрямі пошкодження особам або обладнанню, викликані недотриманням будь-яких правил. Vulcan, як виробник пристрою, не дає гарантії і не надає будь-які акти перевірки про результати використання мангала користувачем, що стосуються правильності, точності, надійності роботи і не гарантує, що функціонування її продукції буде безперебійним або вільним від помилок. Vulcan в явно вираженій формі звільняється від будь-яких претензій про компенсацію, обумовлених зупинкою пристрою, викликаної проведенням ремонту або заміною компонентів по гарантії, або затримками, пов'язаними з наданням цих сервісних послуг.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ
Визначення процедур і цілей використання печей і мангалів є винятковою відповідальністю користувача, який також несе відповідальність за оцінку будь-якого впливу на безпеку користувача. Vulcan не несе відповідальність за несправності, викликані поганою якістю виготовлення продукту, які не можна врахувати в процесі проектування пристрою.

ЗБЕРІГАННЯ
Виріб повинен зберігається в упаковці в умовах по ГОСТ 15150-69, група 3 (закриті приміщення з природної вентиляції без штучного регулювання кліматичних умов) при температурі від -60 до +40 град. С і відносній вологості не більше 80%. В повітрі приміщення не повинно бути присутнім агресивних домішок (парів кислот, лугів). Вимоги щодо зберігання відносяться до складських приміщень постачальника і споживача. Термін зберігання виробу в споживчій упаковці без переконсервації - не більше 12 місяців.

УТИЛІЗАЦІЯ
Після закінчення терміну служби печі або при виході її з ладу без можливості ремонту піч (мангал) або її елементи слід демонтувати і відправити на утилізацію. Виріб не містить в своєму складі небезпечних або отруйних речовин, здатних завдати шкоди здоров'ю людини або навколишньому середовищу і не представляє небезпеки здоров'ю, життю людей і навколишнього середовища по закінченню терміну служби. У зв'язку з цим Утилізація виробу може здійснюватися за правилами утилізації загальнопромислових відходів.